{ "title": "Ballı Hardal Sos", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/Balli-Hardal-Sos-33.jpg", "date": "19.01.2024 20:36:03", "author": "Samed Şarlı", "article": [ { "article": "
Ballı Hardal Sos, Ballı hardal sos, yapımı zor olmayan ve bal ile hardalın bir arada lezzet kattığı özel bir sos çeşididir. Yemeklerin, salataların, cipslerin ve tavuk panenin yanında değişik bir tat arayan herkese tavsiye edilmektedir. Ramazan sofralarında, özel günlerde yemeklerin yanında bulundurulan olmazsa olmaz bir sostur. Hardalın tadının acı olmasından dolayı katılan bal ve mayonez hardalın o acı, ağız burucu tadı ortadan kaldıracak ve yemek için uygun bir sos halinegetirecektir.

Ballı Hardal Sos için Malzemeleri
Ballı Hardal Sos Nasıl Yapılır?

Büyük bir cam kâsenin içerisine, ilk önce mayonezi, limon suyunu ve sütü çırpma teli yardımı ile iyice karıştırınız. Ayrı küçük bir tencerenin içerisine, sıvı yağ, (İsteğe göre tereyağ) kimyon, tuz ve kuru hardal toz haline getirilip eklenir. 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Üzerine sirke ile bal ilave edildikten sonra önceden hazırlanan mayonez, limon suyu ve sütten oluşan karışım eklenir ve 2 dakika daha kısık ateşte bekletilir. Ardından tel süzgeçten süzerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra küçük cam kapların içerisine koyularak servis edilir. 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.

Afiyet olsun.

" } ] }