{ "title": "Evde Hardal Yapımı", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/Evde-Hardal-Yapimi-12.jpg", "date": "19.01.2024 04:09:41", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Evde hardal yapımı; oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken şey bir aktardan hardal tanesi almanızdır. Türk mutfağında hardal çok yoğun olarak kullanılan bir lezzet değildir. Hatta bu lezzetin yeni yeni keşfedilmeye başlanıldığını söylemek de abartı olmayacaktır. Hardal salatalarda, haşlanmış sebzelerde, patatesi üzerine, hamburger ya da makarnalarda severek kullanılan bir sostur. Hardal hazır olarak da satılır. Fakat evde yapılan şeyler hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olacağından sizler de çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilmek için kendi hardalınızı kendi imkânlarınız ile evde imal edebilirsiniz. Hardal kokulu bir bitkidir ve kokusuna alışıncaya kadar bazen tüketmek zor olabilir. Fakat hardalın birçok faydası olduğundan şifa niyetine de olsa yenilmesi gerekmektedir. Hardal tane olarak satılan bir bitkidir. Sarı, siyah ve kahverengiden oluşan türleri mevcuttur. Piyasada daha çok sarı renkli haydar satılmaktadır. Fakat eğer aktardan bulmanız mümkün ise siyah ya da kahverengi haydal tanesi alarak öğütürseniz evde yaptığınız hardal da daha lezzetli olacaktır. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Evde hardal malzemeleri
Evde hardal yapımı nasıl yapılır?

Evde hardal yapımı son derece kolay bir işlemdir. Tek mesele hardalın kıvamını ayarlayabilmektir. Bunun için yapmanız gereken şey suyu hardalın içerisine yavaş yavaş koymaktır. Derin bir cam kâsenin içerisine toz hardalı boşaltın ve suyun bir kısmını üzerine ilave ederek tel çırpıcı ile toz hardalı iyice açın. Daha sonra kâsenin içerisine zeytinyağı ile limon suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hardalın kıvamı ilk başta koyu olacaktır. Kalan suyu da yavaş yavaş içerisine boşaltarak hardalı karıştırmaya bir süre daha devam edin. Hardalın kıvamının sürülebilir çikolata şeklinde olması gerekiyor. Bunu sağlayacak miktara geldiğinde artık su ilave etmeyi bırakabilirsiniz. Böylece hardalınız hazırlanmış olacaktır. Evde hardal yapımını denediğinizde yaptığınız hardalı mutlaka cam bir kavanoza boşaltın ve bir gece buzdolabında dinlendirerek tüketmeye özen gösterin. Hazırladığınız hardalı patates salatası makarna ya da köfte gibi sevilen yemeklerin yanında ikram edebileceğiniz gibi servis esnasında üzerine de dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }