{ "title": "Hardal Ağacı", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/Hardal-Agaci-51.jpg", "date": "20.01.2024 14:25:17", "author": "Buse Özay", "article": [ { "article": "Hardal ağacı, turpgiller familyası olarak bilinir. Avrupa ve de Asya'da yaygın ve yabani olarak yetişirler. Sağlığa yararlı olarak bilindiklerinden dolayı en az 2000 senedir tarımı yapılır ve türlerine göre 30 cm ile 5 m. Arasında boyları vardır. Hardal ağacı dayanıklı bir ağaçtır. Türkiye'de yetişmekte olan üç önemli türü vardır. Bunlar; kara hardal, esmer hardal ve ak hardaldır. Bu hardal ağaçlarından sağlığa en yararlı olanı Kara hardaldır. Kara hardalın yetişme bölgesi Akdeniz havzası ya da Batı Asya'nın ılıman bölgeleridir. Hardal ağaçları genel olarak verimli ve iyi yıkanmış toprakları sever ve tohumlar ile çoğalırlar.

Hardal Ağacı Faydaları Nelerdir?
Hardal Ağacı Kullanımı

İştah açıcı özelliğinden yararlanmak istiyor iseniz; 1 tatlı kaşığı hardal tozu üzerine 1 bardak kadar kaynar su dökerek 5 dakika bekleyiniz. Bu karışım demlendikten sonra günde 3 kere birer bardak içilir.

Eğer ateşlenmeyi geçirici özelliğinden yararlanmak istiyor iseniz; 120 gram öğütülmüş hardal tozunu 45 derece sıcaklığında olan suya ağır ağır katılarak karıştırılır ve kalın kıvamda bir lapa haline getirilir. Bu karışımı bir tülbentin üzerine yayarak ağrılı ve yangılı yerlere konulmadan önce tülbentin deriye yapışmaması için ıslak gazlı bir bez koyunuz daha sonra ise hardal lapalı tülbenti deriye yaklaşık olarak 1 dakika süre uygulayın. Hemen sonrasında tülbenti kaldırın eğer uygulamada derinin kızarmış olduğunu görür iseniz deriye zeytinyağı sürünüz ve kızarıklığı geçiriniz. Eğer ayak üşümeniz var ise; 1- 2 çorba kaşığı hardal tozunu, küvete doldurulmuş olan sıcak banyo suyuna katarak iyice karıştırınız ve bu karışımı kullandıktan sonra bol su ile banyo yapınız.
" } ] }