{ "title": "Hardal Faydaları", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/hardalin-faydalari.jpg", "date": "21.01.2024 05:44:56", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Hardal faydaları, Hardal, yaprakları tüylü, sarı çiçekli bir bitkidir. Boyu yaklaşık olarak 50 cm'dir. Bitkinin meyvesinden elde edilen hardal tohumu baharatlarda ve ilaç yapımında kullanılır. Siyah, beyaz ve kırmızı renkli hardal çeşitleri vardır. Anca en çok tüketilen ve kullanılanı siyah hardaldır. Hardal tohumu öğütüldüğünde baharat olarak tüketilir. Hardal keskin kokulu ve yakıcı bir bitkidir. Hardal genelde Akdeniz bölgesinde yetişir. Martta başlayıp mayıs ayına kadar ekilebilir. Toprağı nemli, killi ve kireçli toprakta daha fazla verim alınır. Temmuz ayında başlayıp ağustosa kadar toplanır. Toplanan hardal tohumları dövülür ve kurutulur. Eğer tam kurutulmazsa küflenme görülür ve mahsul araya gider. Çok sert ve keskin olduğu için direk kullanılmaz.

Hardalın faydaları nelerdir?
" } ] }