{ "title": "Hardal İçindekiler", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/Hardal-Icindekiler-58.png", "date": "19.01.2024 22:41:33", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Hardal İçindekiler, hardal bilinen turpgiller ailesinden olan sarı çiçekleri bulunan dikenli yapraklara sahip kırsal alanda yetişen otsu bir bitkidir. Siyah hardal, beyaz hardal ve kırmızı hardal en çok bulunan ve kullanılan hardal türleridir. Hardal çiğ olarak da tüketilebilen ve özellikle tohumları bulunan bu bitkinin tohumları da baharat olarak kullanılan ve aktarlarda kolaylıkla bulunan bir bitkidir. Dünyada çok çeşidi bulunan hardalın üç çeşidinden baharat yapılmaktadır. Baharat yapımında kullanılan hardal beyaz, siyah ve kırmızı hardallardır. Çok keskin ve acımtırak bir tadı bulunan hardal genellikle sos olarak kullanılmaktadır. Hardalın tohumları balık ve deniz ürünlerin, et, turşu gibi yiyeceklerin pişirilmesinde kullanılmaktadır ve lahana turşusunda da kullanılmaktadır. Hardal tohumlarından yapılan baharatlar ve sosları ise birçok alanda birçok yemeklerin yapımında ve yanında meze olarak kullanılmaktadır.

Hardal İçindekiler Nelerdir?

Hardalın içerisinde bulunan hardal tozunun reaksiyonuna son vermesi için sirke, koruk üzün suyu ve tatlandırılması ve koku giderilmesi için limon, sirke, tuz, şarap ve hatta bira hardal içindeki bulunan maddeler arasındadır. Hardal içinde ayrıca az miktarda toz şeker, krema, elma sirkesi, su, sarı hardal tohumu, baharat, antioksidan, zeytinyağı gibi maddelerde bulunur. Hardalın renklendirilmesi için ise genellikle içerisine zerdeçal ilave edilir.

" } ] }