{ "title": "Hardal Kahvaltı", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/Hardal-Kahvalti-65.jpg", "date": "21.01.2024 00:32:26", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Hardal Kahvaltı, hardal günümüzde az kullanılan bir baharat türüdür. Yurt dışında ithal edildiği için orada kullanım oranı daha fazladır. Hardal rengi genelde siyah, beyaz olup yemekler baharat olarak kullanılır. Farklı baharat türü olduğu için tercih edilmez. Hardalı kullanan kişi sayıları azdır. Genellikle iş ortamları olan restoranlarda, lüks mekanlarda, televizyon yemek programlarında daha çok kullanımı ve reklamı yapılmaktadır. Hardalın içine zerdeçal katılarak sıvı sarı renkte sos meydana gelir. Hardal ağır bir baharat olduğundan zerdeçal katılarak normal hafif sos karışımı oluşturulur.

Hardal kahvaltı kullanımı için lezzet açısından farklılık sağlamıştır. Patates kızartmasına tuz, biber ve hardal serpilerek baharatlı tat oluşumu sağlanır. Zerdeçal ve hardal karışımı ile hazırlanan sos da kahvaltıda sevilenler arasında yer alır. Kahvaltıda yumurta kırıldığı esnada bir tatlı kaşığı hardal eklenerek yumurtaya farklı tat katar. Hardal yoğurta katılarak da yenilebilir. Yoğurtun içine bir yemek kaşığı hardal konulunca kaymaksı bir tat olur ve ekmeğe sürülerek yenilebilir. Hardalın tereyağı ile ekmeğe sürülmesi tat açısından lezzeti sağlar. Kahvaltılarda garnitür olarak da yenilen hardal lezzet bakımından farklı olduğu için karışıma lezzet verir. Sıcak ekmeğin üzerine sürülen hardal iştahı açar yeme hissi daha fazlalaşır. Sabah kahvaltılarına yapılan menemenin içine bir kaşık hardal sosu konulduğunda lezzeti arttıracaktır.

Hardal kahvaltıda hangi besinler ile tüketilir?

Hardal yemeklere baharat olarak konulduğu gibi kahvaltılara da kullanımı yakıştırılmıştır. Birçok lezzete farklı tat veren hardal her gıda için kullanımını mideniz kabul etmeyebilir. Ağır baharat olan hardal patates kızartmasına tuz ile serpilerek tadına baharatlı lezzet katacaktır. Peynir üzerine serpilerek de yenir. Hamburgerin içine hardal ve zerdeçal karışımı lezzetli sos sağlayacaktır. Sabah kahvaltılarına yapılan omlet üzerine hardal serpilerek lezzeti artmış olacaktır. Patates salatasının içine hardalın katılarak yenmesi lezzetli olur. Hardalın tadını besinlerde fazla abartılmadan kullanımı sağlanmalıdır. Tat bakımından ağır baharat olduğu için mideniz kabul etmeyebilir. Az kullanımı sağlık açısından da faydalı olacaktır.
" } ] }