{ "title": "Hardal Soslu Patates Salatası", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/Hardal-Soslu-Patates-Salatasi-52.jpg", "date": "19.01.2024 04:57:17", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Hardal Soslu Patates Salatası, Patatesin her türlü yemeğini çok seven biri olarak tabi ki de salatasını da çok seviyorum. Hardal soslu patates salatasını hem beş çaylarında hem de et ve tavuk yemeklerinin yanında meze olarak tüketirim genellikle. Gerçekten et ve tavuk yemeklerine de çok yakışıyor. Klasik yapılan patates salatasından ziyade farklı soslar ile yapmayı tercih ediyorum. Çünkü farklı tat ve lezzetleri deneyip tatmaktan büyük keyif alıyorum. Eğer sizde benim gibi farklı lezzetler keşfedip denemeyi sevenlerden iseniz bu tarif tam size göre diyebilirim. Hardal sosunu hazırlarken de öyle elimi korkak alıştırmak yerine bol sos ile bu salatayı hazırlarım. Nedense bol soslu olduğu zaman daha lezzetli geliyor bana. Patates salatasını hazırlarken bol yeşillik ile hazırlamanızı tavsiye ediyorum çünkü gerçekten patates salatasına bol yeşillik yakışıyor. Yeşillik tercihini de damak tadınıza ve zevkinize göre tercih edebilirsiniz. Eğer patates salatasını daha önce hardal sossuz yemişseniz bir de bu şekilde denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü gerçekten bu salataya hardal sosu çok ama çok yakışıyor. Bu salatayı yemeye doyamıyorum ben. Şimdi lezzet harikası olan hardal soslu patates salatası nasıl yapılır buna geçelim.

Hardal Soslu Patates Salatası Malzemeleri
Sosu için
Hardal Soslu Patates Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri yıkadıktan hemen sonra kabuklarını soyun ve küp doğrayın uygun bir tencere içerisine alın ve patateslerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave ederek haşlanmaya bırakın. Aslında patatesleri kabukları ile haşlamak daha sağlıklı bütün vitaminler neredeyse patates kabuğunda saklı ama bu şekilde daha pratik olduğu için ben bu şekilde yapmayı tercih ettim. Haşlamış olduğunuz patateslerin fazla suyunu süzüp bir kaba alın patatesler soğurken, maydanoz, dereotu, taze nane ve yeşil soğanı ince doğrayın ve patateslerin üzerine dökün. Kornişon turşuları da doğrayıp ekleyin. Biraz tuz ve pul biberi de ekleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kabın içine de yoğurt. Mayonez, hardal ve limon suyunu alın ve iyice çırpın. Bu sosu da patates salatasına ilave ederek karıştırın ve servis edeceğiniz tabağa boşaltarak servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }