{ "title": "Hardal Soslu Tavuk", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/Hardal-Soslu-Tavuk-51.jpg", "date": "19.01.2024 22:21:20", "author": "özlemaksüt", "article": [ { "article": "Hardal Soslu Tavuk, Hardal geleneksel Türk mutfağında tercih edilmemiş ancak gizli kalmış harika bir lezzettir. Bu tarifi denedikten sonra hardal ile yapılan diğer tarifleri araştırmaya konuşacağınızdan eminim. Hardal soslu tavuğa ayrı bir hava veren hardal lezzetinin yanı sıra az yağda kızartılmış olması nedeniyle tavuğun yumuşak kalması bu yemeği beğenmeniz için ayrı bir nedendir. Değişik tatları denemeyi seven ve sofralarında baharatı tercih eden lezzet kaşiflerine gönül rahatlığıyla tavsiye edilir. Misafirlerinize gururla sunabileceğiniz lezzetli ve bir o kadar da yapımı kolay olan bu tarifi yemek listenizin ilk sırasına kaydedebilirsiniz.

Hardal Soslu Tavuk Malzemeleri
Hardal Soslu Tavuk Yapılışı; Öncelikle inceltilmiş tavuk göğüslerinin her birini ayrı ayrı birkaç parçaya bölelim. Daha sonra bir taraftan sosunu hazırlamaya başlayalım. Hardal soslu tavuğun sosu için önce geniş bir kabın içinde harda, sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi iyice karıştıralım. Hardal sosunu hazırladıktan sonra karışımın içine tavuk parçalarını koyup her tarafı sosla karışacak şekilde iyice karıştıralım. Hardal soslu tavukları sosun içinde yirmi beş otuz dakika bekletelim. Diğer taraftan hardal soslu tavukları pişirmek için teflon tavayı ocağa koyup yüksek ısıda tutalım. Daha sonra ısınan tavanın içine hardal sosuyla karıştırdığımız tavukları dizelim. Tavukları dizdiğimiz tavanın altını biraz kısalım. Hardal soslu tavuklar suyunu bırakıp daha sonra çekene kadar her iki tarafını da pişirelim. Pişen hardal soslu tavukları servis tabağına alınız. Sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun.

" } ] }