{ "title": "Hardal", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/hardal.jpg", "date": "19.01.2024 16:53:00", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Hardal, mutfaklarda yemeklere lezzet katmak amacıyla kullanılan hardal, sağlık içinde oldukça yararlı olsa da tüketimi fazla tercih edilmeyen bitkilerden biridir. 50-60 santim kadar uzayabilen, sarı ve tüylü yapraklara sahip bir bitki türüdür. Bitkinin meyvelerinden hardal tohumu üretilir. Hardal tohumu hem baharat hem de ilaç sektöründe kullanılır. Siyah, kırmızı ve beyaz hardal en fazla kullanılan hardal türleridir. Siyah hardal tıbbi amaçlı olarak diğer hardal türlerine nazaran daha fazla kullanılır. B, C, E, K vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahiptir. Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor gibi mineraller içerir.

Hardalın faydaları nelerdir?
Sağlık için hardal nasıl kullanılır?
Hardalın zararları nelerdir?

Hardal sağlık için çok faydalı olsa da özel durumlarda yan etkilere yol açabilir. Hassas mide yapısı olanlarda, ülser sorununda, damar sertliği ve tansiyon hastalarında hardal dikkatli kullanılmalıdır.
" } ] }