{ "title": "Toz Hardal", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/Toz-Hardal-42.jpg", "date": "20.01.2024 01:47:40", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Toz hardal, turpgiller familyasından sarı renkte bir çiçek olan ve tohumundan baharat elde edilen otsu bir bitki çeşididir. Toz hardal elde edilmesi bitki çiçeğinin tohumunun bazı işlemlerden geçmesiyle elde edilmektedir. Toz hardal üç çeşit farklı baharat olarak üç renkte oluşur. Bunlardan siyah, beyaz, kırmızı, bilinen toz hardal keskin ve yakıcı bir kokuya sahiptir. Mutfak hanımlarının baharat olarak kullandığı toz hardal lezzeti ayrı bir tarafa bazı yemekler veya mezelere renk vermesi için kullanılmaktadır. Toz hardal bilindiği gibi içecek olarak da tüketilebilir. Tercih edilerek yapılan toz hardal ızgara çeşitlerinde, sebze soslarının içinde, yumurtalı yapılan yiyeceklerin içinde kullanılır. Marketlerde satılan toz hardalın tatlı olanı, acı olanı veya keskin ya da yumuşak olanı birçok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Sağlık açısından oldukça yararlıdır, tüketilen toz hardal nasıl tercih ediliyorsa veya kişiler sevdiği gibi sulandırılarak ya da yemeklerin içinde tüketmesi önemlidir.