{ "title": "Toz Hardal", "image": "https://www.hardal.gen.tr/images/Toz-Hardal-42.jpg", "date": "20.01.2024 01:47:40", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Toz hardal, turpgiller familyasından sarı renkte bir çiçek olan ve tohumundan baharat elde edilen otsu bir bitki çeşididir. Toz hardal elde edilmesi bitki çiçeğinin tohumunun bazı işlemlerden geçmesiyle elde edilmektedir. Toz hardal üç çeşit farklı baharat olarak üç renkte oluşur. Bunlardan siyah, beyaz, kırmızı, bilinen toz hardal keskin ve yakıcı bir kokuya sahiptir. Mutfak hanımlarının baharat olarak kullandığı toz hardal lezzeti ayrı bir tarafa bazı yemekler veya mezelere renk vermesi için kullanılmaktadır. Toz hardal bilindiği gibi içecek olarak da tüketilebilir. Tercih edilerek yapılan toz hardal ızgara çeşitlerinde, sebze soslarının içinde, yumurtalı yapılan yiyeceklerin içinde kullanılır. Marketlerde satılan toz hardalın tatlı olanı, acı olanı veya keskin ya da yumuşak olanı birçok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Sağlık açısından oldukça yararlıdır, tüketilen toz hardal nasıl tercih ediliyorsa veya kişiler sevdiği gibi sulandırılarak ya da yemeklerin içinde tüketmesi önemlidir.

Toz hardalın faydaları nelerdir?
Toz hardal nasıl kullanılmalıdır

Günümüzde oldukça sık kullanılan toz hardal sağlığımız için son derece yararlıdır. Kullanılacak olan toz hardalın bazı durumlarda dikkat edilmesi gerekir. Toz hardal içinde bulunan bir kimyasal enzimler ve kükürük bulunmaktadır. İçindeki bu madde toz hardalın acı tat verme özelliğine sahiptir. Genel olarak kullanılan toz hardal aslında soğuk ya da sıcak su değil de sirke ve limon suyu veya koruk suyu ile kullanılmalıdır. Asit içeren sıvılarla kullanılırsa toz hardalın sağlık açısından daha fazla etkisini gösterir. Sade olarak kullanan birçok kişi bulunmakta fakat toz hardal ağız içinde kuru olarak zor yutulur, sıvıyla alınması daha doğru bir kullanış şeklidir. Toz hardal alınırken taze olduğundan emin olmalısınız. Bayat olan toz hardal sağlığınızı olumsuz etkiler.
" } ] }