İlk olarak patatesleri yıkadıktan hemen sonra kabuklarını soyun ve küp doğrayın uygun bir tencere içerisine alın ve patateslerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave ederek haşlanmaya bırakın.
Aslında patatesleri kabukları ile haşlamak daha sağlıklı bütün vitaminler neredeyse patates kabuğunda saklı ama bu şekilde daha pratik olduğu için ben bu şekilde yapmayı tercih ettim. Haşlamış olduğunuz patateslerin fazla suyunu süzüp bir kaba alın patatesler soğurken, maydanoz, dereotu, taze nane ve yeşil soğanı ince doğrayın ve patateslerin üzerine dökün. Kornişon turşuları da doğrayıp ekleyin. Biraz tuz ve pul biberi de ekleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kabın içine de yoğurt. Mayonez, hardal ve limon suyunu alın ve iyice çırpın. Bu sosu da patates salatasına ilave ederek karıştırın ve servis edeceğiniz tabağa boşaltarak servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.