Hardal Üretimi

Hardal üretimi, ülkemizde hardal tüketiminin artmaya başlamasıyla birlikte yeni bir iş alanı haline gelmiştir. Özellikle bilinen et restoranlarından et soslarında kullanımı artan, evlerde daha fazla tüketilmeye başlayan hardalın tohumu ithal edilmektedir. Ülkemizde hardal üreten bazı firmalar bulunmaktadır. Bazı firmalarda butik hardal üretimi yapmaktadır.
Fakat önemli olan hardal tohumu üretimi yapmaktır. Hardal tohumlarının çoğunu Kanada ve Ukrayna'dan ithal eden ülkemizde hardal tohumu üretimine başlanması gelecekte son derece önemli bir hale gelecektir.

Hardal tohumu yapı itibarıyla özel bir iklim istemez. Rakımı 600 ve üzerinde olan her bölgede hardal üretimi yapılabilir. Tüketimi Avrupa ülkeleri kadar olmasa da hardal tohumu ithali yapmak yerine, hardal üretimi yapmak ülkemiz açısından oldukça iyi olacaktır. Hardal tohumlarının temizlenerek, hardal üretici firmaların kullanabileceği duruma getirilmesi içinde, tohum ayıklama tesisi de kurulmalıdır. Bu hardal üretimi yapan çiftçi kadar sanayici içinde önemli bir fırsattır.

Hardal üretimi için dört farklı hardal tohumu vardır


Hardal üretiminde kullanılan hardal tohumları 4 tipte olur. Ülkemizde talep gören hardal tohumu sarı olanıdır. Diğerleri ise beyaz, siyah ve Hint tipi hardal tohumudur. Hardal üretiminde tam olarak geri dönüş sağlanması ve kar elde edilmesi için, hardal tüketim pazarının biraz daha olgunlaşması uzmanlar tarafından uygun görülmektedir.
Ülkemizdeki hardal üretimi henüz yeterli düzeyde değildir. Topraklarımıza uygun hardal tohumu geliştirilirse, hardal üretimi yaygınlaşabilir. Bir de hardal tohumunun işlenmesi için tesislerin kurulması gerekir. Bu koşullar oluşturulduğunda, hardal üretimi de artış gösterebilir.

Turpgiller familyasından olan hardal, sağlığa yararlı bir bitkidir. Hardal üretiminin geçmişi oldukça eskidir. Hardal türüne göre boyları 30 cm ile 5 metre arası olan, bir yıllık otsu bitkilerinden oluşur. Ülkemizde ak hardal, esmer hardal üretimi yapılabilmektedir. Kara hardal sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bu türün anayurdu Batı Asya'da, Akdeniz havzasında bulunan ılıman bölgelerdir. Ülkemizde kara hardal üretimi yapılması yaygınlaşırsa, oldukça faydalı sonuçları olacaktır. Ilıman yerleri, verimli toprakları seven bu tür hardal ülkemiz koşullarına uymaktadır. Tohumla çoğaltılan kara hardal, bazı et yemeklerinde kullanılmak üzere işlenmekte ve hazırlanmaktadır.

19.01.2024 23:42:50
Hardal Üretimi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hardal Üretimi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Hardal Üretimi"
hardal tohomum var satamlyorum bana yardlmcl olursanlz sevinirim
salih aslan . 08.07.2018
sarı hardal üretimi yapmak istiyorum satabilecegim yer varmı
ramazan . 31.05.2017

Hardal Tozu

Hardal tozu, Hardal, turpgiller familyasından olan sarı bir çiçek olan ve tohumunun baharat olarak kullanıldığı otsu bir bitki çeşididir. Hardal tozu ise har...
Devamını Oku

Hardal Otu

Hardal otu, insanlarda doğru kullanımlar da birçok farklı faydası olan bir bitkidir. Çok eski zamanlarda bile çok yaygın bir şekilde kullanılmış olan hardal ...
Devamını Oku

Hardal İçindekiler

Hardal İçindekiler, hardal bilinen turpgiller ailesinden olan sarı çiçekleri bulunan dikenli yapraklara sahip kırsal alanda yetişen otsu bir bitkidir. Siyah ...
Devamını Oku

Hardal Çiçeği

Hardal çiçeği, Hardal sarı çiçekleri olan tohumlarından baharat elde edilen otsu bir şifa dağıtan bitki türüdür. Hardalın tadı ise ve keskin tadı vardır. Har...
Devamını Oku

Hardal Maskesi

Hardal Maskesi, bu maskenin diğer bir adı "ünlü hardal maskesi" olarak bilinmektedir. Son zamanlarda hardal maskesinin bu kadar popüler olmasının en büyük se...
Devamını Oku

Siyah Hardal Tohumu

Siyah hardal tohumu, Helenistik ve Roma döneminden şimdilere kadar bilinen ve kullanımına devam edilen hardal tohumunun asıl yetişme alanı gerçekleştiri...
Devamını Oku

Yabani Hardal

Yabani Hardal, gövdesi yuvarlak alt tarafı tüysüz bir bitkidir. Gövde uzunluğu genellikle 25-90 cm olan yabani hardalın 50 cm'ye kadar da taç yaprakları bulu...
Devamını Oku

Sarı Hardal Tohumu Faydaları

Sarı hardal tohumu faydaları: Hardal tohumu hardal bitkisinden elde edilmektedir. Hardal bitkisinin tohumundan elde edilen beyaz, sarı, kahverengi veya siyah...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu

İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu hakkında birçok makale yazıp çizmiş ve bu konuda bir değerlendirme yapmıştır. Bu yazıda da Prof. Dr. İbrahim Saraçoğl...
Devamını Oku

Hardal Çeşitleri

Hardal çeşitleri, hardalın sayıca çok türü bulunmaktadır. En bilinen hardal türleri, beyaz hardal, siyah hardal ve yabani hardaldır. Genellikle Akdeniz ...
Devamını Oku

Acı Hardal

Acı hardal, sıklıkla mide ile ilgili görülen hastalıklarda kullanılan bu hardal Turpgiler içindeki familyasında yer aldığı bilinmektedir. Sağlığa yararl...
Devamını Oku

Hardal Yaprağı

Hardal yaprağı, Hardal bitkisi bütün bölgelerde yetişirken; boyları 50 santim civarında, tüylü yapraklı ve sarı çiçeği olan bir bitkidir. Bu bitkinin çiçekle...
Devamını Oku

Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır

Hardal tohumu nasıl kullanılır, hardal tohumu Türkiye'de genellikle yemeklerin içerisine baharat olarak kullanılan çok faydalı bir bitkidir. Hardal tohumunda...
Devamını Oku

Hardal Saç Maskesi

Hardal Saç Maskesi, tüm dünya da oldukça yaygın olan bir maskedir. Özellikle ünlüler saç uzatmada oldukça sık kullanılır. Hardal Saç maskesi saçların hızlı b...
Devamını Oku

Ballı Hardal

Ballı hardal, hardal turpgiller familyasından olan otsu bir bitkidir. Boyu ortalama olarak 50 cm olan, yaprakları tüylü ve çiçekleri sarı renkte olan bir bit...
Devamını Oku

Toz Hardal

Toz hardal, turpgiller familyasından sarı renkte bir çiçek olan ve tohumundan baharat elde edilen otsu bir bitki çeşididir. Toz hardal elde edilmesi b...
Devamını Oku

Hardal Yetiştiriciliği

Hardal Yetiştiriciliği, Turpgiller ailesinden olan bir bitki türünün toprak üzerinde işlenerek üretilmesidir. Asya ve Avrupa'da yaygın olarak yetişen yabani ...
Devamını Oku

Hardal Yakısı

Hardal Yakısı, hardal Akdeniz ikliminde yetişebilen ot türü bir bitkidir. Sıcak ve nemli havayı sever. Hardal iki renkli olup siyah hardal ve beyaz hard...
Devamını Oku

Hardal Soslu Tavuk

Hardal Soslu Tavuk, Hardal geleneksel Türk mutfağında tercih edilmemiş ancak gizli kalmış harika bir lezzettir. Bu tarifi denedikten sonra hardal ile yapılan...
Devamını Oku

Hardal Ağacı

Hardal ağacı, turpgiller familyası olarak bilinir. Avrupa ve de Asya'da yaygın ve yabani olarak yetişirler. Sağlığa yararlı olarak bilindiklerinden dolayı en...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hardal Tozu
Hardal Otu
Hardal İçindekiler
Hardal Çiçeği
Hardal Maskesi
Son Forum Konuları
Hardal Ülkemizde Yetiştiriliyor Mu?
Sos Üretiminde Hardal Kullanımı
Hardal Üretimi Yapmak İstiyorum
Hbs İçin Siyah Hardal Tohumu Kullanımı
Saracoglu Hocanin Hardal Tohumu Faydasi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024