Ballı Hardal Sos

Ballı Hardal Sos

Ballı Hardal Sos, Ballı hardal sos, yapımı zor olmayan ve bal ile hardalın bir arada lezzet kattığı özel bir sos çeşididir. Yemeklerin, salataların, cipslerin ve tavuk panenin yanında değişik bir tat arayan herkese tavsiye edilmektedir. Ramazan sofralarında, özel günlerde yemeklerin yanında bulundurulan olmazsa olmaz bir sostur. Hardalın tadının acı olmasından dolayı katılan bal ve mayonez hardalın o acı, ağız burucu tadı ortadan kaldıracak ve yemek için uygun bir sos haline getirecektir.

Ballı Hardal Sos için Malzemeler:
  • 150 gram mayonez
  • baharatçılardan temin edilen 15 gram kuru hardal
  • 3 yemek kaşığı doğal çiçek balı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
Ballı Hardal Sos Hazırlanışı:

Büyük bir cam kasenin içerisine, ilk önce mayonezi, limon suyunu ve sütü çırpma teli yardımı ile iyice karıştırınız. Ayrı küçük bir tencerenin içerisine, sıvı yağ, (isteğe göre tereyağ) kimyon, tuz ve kuru hardal toz haline getirilip eklenir. 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Üzerine sirke ile bal ilave edildikten sonra önceden hazırlanan mayonez, limon suyu ve sütten oluşan karışım eklenir ve 2 dakika daha kısık ateşte bekletilir. Ardından tel süzgeçten süzerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra küçük cam kapların içerisine koyularak servis edilir. 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Afiyet olsun.



Son Güncelleme : 20.11.2018 01:02:54
Ballı Hardal Sos ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Ballı Hardal Sos Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Ballı Hardal Sos"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Siyah Hardal Tohumu
Siyah Hardal Tohumu
Siyah hardal tohumu, Helenistik ve Roma döneminden şimdilere kadar bilinen ve kullanımına devam edilen hardal tohumunun asıl yetişme alanı gerçekleştirilen kazılarda  Batı Asya ve Avrupa olduğu tespit edilmiştir. Hardalın pek çok türü bulunmakta...
İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu
İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu
İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu hakkında bir çok makale yazıp çizmiş ve bu konuda bir değerlendirme yapmıştır. Bu yazıda da Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun hardal tohumu hakkındaki değerlendirmelerinin özetini bulabilirsiniz. Et yemekleri, kızartmal...
Hardal Otu
Hardal Otu
Hardal otu, insanlarda doğru kullanımlar da birçok farklı faydası olan bir bitkidir. Çok eski zamanlarda bile çok yaygın bir şekilde kullanılmış olan hardal otu, günümüzde de çok ciddi bir şekilde kullanılmaktadır. Bu ot, fiziki olarak 1-1,5 metre uz...
Hardal Tozu
Hardal Tozu
Hardal tozu, Hardal, turpgiller familyasından olan sarı bir çiçek olan ve tohumunun baharat olarak kullanıldığı otsu bir bitki çeşididir. Hardal tozu ise hardal bitkisinin tohumunun bazı işlemlerden geçerek toz haline getirilerek baharat olarak kulla...
Hardal İçindekiler
Hardal İçindekiler
Hardal İçindekiler, hardal bilinen turpgiller ailesinden olan sarı çiçekleri bulunan dikenli yapraklara sahip kırsal alanda yetişen otsu bir bitkidir. Siyah hardal, beyaz hardal ve kırmızı hardal en çok bulunan ve kullanılan hardal türleridir. Hardal...
Sarı Hardal Tohumu Faydaları
Sarı Hardal Tohumu Faydaları
Sarı hardal tohumu faydaları: Hardal tohumu hardal bitkisinden elde edilmektedir. Hardal bitkisinin tohumundan elde edilen beyaz, sarı, kahverengi veya siyah renkte hardal baharatı üretilmektedir. Hafif bir tada sahiptir. Bir çok kişinin adını duyduğ...
Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır
Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır
Hardal tohumu nasıl kullanılır, hardal tohumu Türkiye de genellikle yemeklerin içerisine baharat olarak kullanılan çok faydalı bir bitkidir. Hardal tohumunda K, C, E ve B vitaminleri bulunur. Ayrıca hardal tohumunun içerisinde magnezyum, potasyum, fo...
Siyah Hardal Tohumu Kürü
Siyah Hardal Tohumu Kürü
Siyah hardal tohumu kürü; damar sertliğine ve kalp krizine karşı oldukça etkili bir kürdür. Siyah hardal tohumunun bağırsak florasını dengeleyici özelliği vardır. Aynı zamanda faydaları arasında kan dolaşımını uyarıcı özelliği de bulunmaktadır. ...
Hardal Soslu Tavuk
Hardal Soslu Tavuk
Hardal Soslu Tavuk, Hardal geleneksel türk mutfağında tercih edilmemiş ancak gizli kalmış harika bir lezzettir. Bu tarifi denedikten sonra hardal ile yapılan diğer tarifleri araştırmaya konuşacağınızdan eminim. Hardal soslu tavuğa ayrı bir hava veren...
Hardal Çiçeği
Hardal Çiçeği
Hardal çiçeği, Hardal sarı çiçekleri olan tohumlarından baharat elde edilen otsu bir şifa dağıtan bitki türüdür. Hardalın tadı ise ve keskin tadı vardır. Hardalın faydaları, saymakla bitmez sağlık açısından yararlı olmasına rağmen fazla tercih edil...
Dijon Hardalı
Dijon Hardalı
Dijon Hardalı, Değişik ve lezzetli olan, hardal türlerinden birisidir. Paris'in 200 km güneydoğusundaki Dijon şehrinde, ilk kez 1856 senesinde, Jean Neigeon adlı kişi tarafından üretilmiştir. Hardal yapımında olmazsa olmazlardan birisi olan sirke yer...
Hardal Yaprağı
Hardal Yaprağı
Hardal yaprağı, Hardal bitkisi bütün bölgelerde yetişirken; boyları 50 santim civarında, tüylü yapraklı ve sarı çiçeği olan bir bitkidir. Bu bitkinin çiçeklerinden elde edilen tohumlar ile baharatlar üretilir. Hardal yaprağından ilaç gibi ürünlerde ...

 

Siyah Hardal Tohumu
İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu
Hardal Otu
Hardal Tozu
Hardal İçindekiler
Sarı Hardal Tohumu Faydaları
Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır
Siyah Hardal Tohumu Kürü
Hardal Soslu Tavuk
Hardal Çiçeği
Dijon Hardalı
Hardal Yaprağı
Hardal Tohumu Yağı
Hardal Çeşitleri
Hardal Üretimi
Hardal Saç Maskesi
Yabani Hardal
Hardal Maskesi
Evde Hardal Yapımı
Ballı Hardal
Hardal Rengi
Acı Hardal
Hardal Yağı
Toz Hardal
Hardal Yakısı
Hardal Bitkisi
Ballı Hardal Sos
Kuru Hardal
Hardal Sosu
Hardal Yetiştiriciliği
Popüler İçerik
Hardal Tohumu Yağı
Hardal Tohumu Yağı
Hardal tohumu yağı, hardalın ve hardal tohumunun faydalarını içermekle birlikte buna ek olarak kendine has faydaları da vardır. Hardal tohumu yağı, ma...
Hardal Çeşitleri
Hardal Çeşitleri
Hardal çeşitleri, hardalın sayıca çok türü bulunmaktadır. En bilinen hardal türleri, beyaz hardal, siyah hardal ve yabani hardaldır. Genellikle Akde...
Hardal Üretimi
Hardal Üretimi
Hardal üretimi, ülkemizde hardal tüketiminin artmaya başlamasıyla birlikte yeni bir iş alanı haline gelmiştir. Özellikle bilinen et restoranlarından e...
Hardal Saç Maskesi
Hardal Saç Maskesi
Hardal Saç Maskesi, tüm dünya da oldukça yaygın olan bir maskedir. Özellikle ünlüler saç uzatmada oldukça sık kullanılır. Hardal Saç maskesi saçların ...
Yabani Hardal
Yabani Hardal
Yabani Hardal, gövdesi yuvarlak alt tarafı tüysüz bir bitkidir. Gövde uzunluğu genellikle 25-90 cm olan yabani hardalın 50 cm ye kadar da taç yaprakla...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Siyah Hardal Tohumu
İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu
Hardal Otu
Hardal Tozu
Hardal İçindekiler
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019