Evde Hardal Yapımı

Evde Hardal Yapımı

Evde hardal yapımı; oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken şey bir aktardan hardal tanesi almanızdır. Türk mutfağında hardal çok yoğun olarak kullanılan bir lezzet değildir. Hatta bu lezzetin yeni yeni keşfedilmeye başlanıldığını söylemek de abartı olmayacaktır. Hardal salatalarda, haşlanmış sebzelerde, patatesi üzerine, hamburger ya da makarnalarda severek kullanılan bir sostur. Hardal hazır olarak da satılır. fakat evde yapılan şeyler hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olacağından sizler de çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilmek için kendi hardalınızı kendi imkanlarınız ile evde imal edebilirsiniz. Hardal kokulu bir bitkidir ve kokusuna alışıncaya kadar bazen tüketmek zor olabilir. Fakat hardalın birçok faydası olduğundan şifa niyetine de olsa yenilmesi gerekmektedir. Hardal tane olarak satılan bir bitkidir. Sarı, siyah ve kahverengiden oluşan türleri mevcuttur. Piyasada daha çok sarı renkli haydar satılmaktadır. Fakat eğer aktardan bulmanız mümkün ise siyah ya da kahverengi haydal tanesi alarak öğütürseniz evde yaptığınız hardal da daha lezzetli olacaktır. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Evde hardal yapımı için gerekli olan malzemeler:
  • 100 gr. toz hardal (Hardalı tane olarak alıp kendiniz de öğütebilirsiniz)
  • 2 çay bardağı ılık su (süt mayalama kıvamında ılık olması gerekir)
  • 10 tatlı kaşığı zeytinyağı,
  • 10 tatlı kaşığı limon suyu.
Evde hardal yapımı hazırlanışı:

Evde hardal yapımı son derece kolay bir işlemdir. Tek mesele hardalın kıvamını ayarlayabilmektir. Bunun için yapmanız gereken şey suyu hardalın içerisine yavaş yavaş koymaktır. Derin bir cam kasenin içerisine toz hardalı boşaltın ve suyun bir kısmını üzerine ilave ederek tel çırpıcı ile toz hardalı iyice açın. Daha sonra kasenin içerisine zeytin yağı ile limon suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hardalın kıvamı ilk başta koyu olacaktır. Kalan suyu da yavaş yavaş içerisine boşaltarak hardalı karıştırmaya bir süre daha devam edin. Hardalın kıvamının sürülebilir çikolata şeklinde olması gerekiyor. Bunu sağlayacak miktara geldiğinde artık su ilave etmeyi bırakabilirsiniz. Böylece hardalınız hazırlanmış olacaktır. Evde hardal yapımını denediğinizde yaptığınız hardalı mutlaka cam bir kavanoza boşaltın ve bir gece buzdolabında dinlendirerek tüketmeye özen gösterin. Hazırladığınız hardalı patates salatası makarna yada köfte gibi sevilen yemeklerin yanında ikram edebileceğiniz gibi servis esnasında üzerine de dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Son Güncelleme : 11.04.2021 15:57:05
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. emine kedici - 11.04.2021 15:57:05
Evde Hardal Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Evde Hardal Yapımı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Evde Hardal Yapımı"
Hardal açı bir malzeme ve ben acıyı çok severim. Bu nedenle kendi hardalımı kendim yapmak istiyorum. birçok malzeme gerekiyor. Kendim bu malzemeleri alıp acılı hardal yaparsam tam istediğim lezzeti alabilir miyim?
Abışka Noyan . 25.09.2018 01:10:36
CEVAP YAZ
Hardal Tozu
Hardal Tozu
Hardal tozu, Hardal, turpgiller familyasından olan sarı bir çiçek olan ve tohumunun baharat olarak kullanıldığı otsu bir bitki çeşididir. Hardal tozu ise hardal bitkisinin tohumunun bazı işlemlerden geçerek toz haline getirilerek baharat olarak kulla...
Hardal Otu
Hardal Otu
Hardal otu, insanlarda doğru kullanımlar da birçok farklı faydası olan bir bitkidir. Çok eski zamanlarda bile çok yaygın bir şekilde kullanılmış olan hardal otu, günümüzde de çok ciddi bir şekilde kullanılmaktadır. Bu ot, fiziki olarak 1-1,5 metre uz...
Hardal İçindekiler
Hardal İçindekiler
Hardal İçindekiler, hardal bilinen turpgiller ailesinden olan sarı çiçekleri bulunan dikenli yapraklara sahip kırsal alanda yetişen otsu bir bitkidir. Siyah hardal, beyaz hardal ve kırmızı hardal en çok bulunan ve kullanılan hardal türleridir. Hardal...
Hardal Çiçeği
Hardal Çiçeği
Hardal çiçeği, Hardal sarı çiçekleri olan tohumlarından baharat elde edilen otsu bir şifa dağıtan bitki türüdür. Hardalın tadı ise ve keskin tadı vardır. Hardalın faydaları, saymakla bitmez sağlık açısından yararlı olmasına rağmen fazla tercih edil...
Hardal Maskesi
Hardal Maskesi
Hardal Maskesi, bu maskenin diğer bir adı "ünlü hardal maskesi" olarak bilinmektedir. Son zamanlarda hardal maskesinin bu kadar popüler olmasının en büyük sebebi ise, saçların daha hızlı uzamasına faydalı olmasıdır. Özellikle yumurtalı olan hardal ma...
Siyah Hardal Tohumu
Siyah Hardal Tohumu
Siyah hardal tohumu, Helenistik ve Roma döneminden şimdilere kadar bilinen ve kullanımına devam edilen hardal tohumunun asıl yetişme alanı gerçekleştirilen kazılarda  Batı Asya ve Avrupa olduğu tespit edilmiştir. Hardalın pek çok türü bulunmakta...
Yabani Hardal
Yabani Hardal
Yabani Hardal, gövdesi yuvarlak alt tarafı tüysüz bir bitkidir. Gövde uzunluğu genellikle 25-90 cm olan yabani hardalın 50 cm ye kadar da taç yaprakları bulunmaktadır. Yabani hardal tek yıllık bir bitki olarak bilinir. Yabani hardalın alt yaprakları ...
Sarı Hardal Tohumu Faydaları
Sarı Hardal Tohumu Faydaları
Sarı hardal tohumu faydaları: Hardal tohumu hardal bitkisinden elde edilmektedir. Hardal bitkisinin tohumundan elde edilen beyaz, sarı, kahverengi veya siyah renkte hardal baharatı üretilmektedir. Hafif bir tada sahiptir. Bir çok kişinin adını duyduğ...
İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu
İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu
İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu hakkında bir çok makale yazıp çizmiş ve bu konuda bir değerlendirme yapmıştır. Bu yazıda da Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun hardal tohumu hakkındaki değerlendirmelerinin özetini bulabilirsiniz. Et yemekleri, kızartmal...
Hardal Çeşitleri
Hardal Çeşitleri
Hardal çeşitleri, hardalın sayıca çok türü bulunmaktadır. En bilinen hardal türleri, beyaz hardal, siyah hardal ve yabani hardaldır. Genellikle Akdeniz çevresindeki ülkelerde yetişen, turpgiller ailesinin bir çeşididir. Roma ve Helenistik dönemi...
Acı Hardal
Acı Hardal
Acı hardal, sıklıkla mide ile ilgili görülen hastalıklarda kullanılan bu hardal Turpgiler içindeki familyasında yer aldığı bilinmektedir. Sağlığa yararları bakımından oldukça yaygın olarak kullanıldığı bilinen bu acı hardal yaklaşık olarak 2000 yı...
Hardal Yaprağı
Hardal Yaprağı
Hardal yaprağı, Hardal bitkisi bütün bölgelerde yetişirken; boyları 50 santim civarında, tüylü yapraklı ve sarı çiçeği olan bir bitkidir. Bu bitkinin çiçeklerinden elde edilen tohumlar ile baharatlar üretilir. Hardal yaprağından ilaç gibi ürünlerde ...

 

Hardal Tozu
Hardal Otu
Hardal İçindekiler
Hardal Çiçeği
Hardal Maskesi
Siyah Hardal Tohumu
Yabani Hardal
Sarı Hardal Tohumu Faydaları
İbrahim Saraçoğlu Hardal Tohumu
Hardal Çeşitleri
Acı Hardal
Hardal Yaprağı
Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır
Hardal Saç Maskesi
Hardal Üretimi
Ballı Hardal
Toz Hardal
Hardal Yetiştiriciliği
Hardal Yakısı
Hardal Soslu Tavuk
Hardal Ağacı
Hardal Bitkisi
Hardal Kahvaltı
Kuru Hardal
Hardal Sosu
Hardal Soslu Somon
Hardal Yağı
Hardal Soslu Patates Salatası
Ballı Hardal Sos
Hardal Rengi
Popüler İçerik
Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır
Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır
Hardal tohumu nasıl kullanılır, hardal tohumu Türkiye de genellikle yemeklerin içerisine baharat olarak kullanılan çok faydalı bir bitkidir. Hardal to...
Hardal Saç Maskesi
Hardal Saç Maskesi
Hardal Saç Maskesi, tüm dünya da oldukça yaygın olan bir maskedir. Özellikle ünlüler saç uzatmada oldukça sık kullanılır. Hardal Saç maskesi saçların ...
Hardal Üretimi
Hardal Üretimi
Hardal üretimi, ülkemizde hardal tüketiminin artmaya başlamasıyla birlikte yeni bir iş alanı haline gelmiştir. Özellikle bilinen et restoranlarından e...
Ballı Hardal
Ballı Hardal
Ballı hardal, hardal turpgiller familyasından olan otsu bir bitkidir. Boyu ortalama olarak 50 cm olan, yaprakları tüylü ve çiçekleri sarı renkte olan ...
Toz Hardal
Toz Hardal
Toz hardal, turpgiller familyasından sarı renkte bir çiçek olan ve tohumundan baharat elde edilen otsu bir bitki çeşididir. Toz hardal elde edilmesi b...
Hardal Yetiştiriciliği
Hardal Yetiştiriciliği
Hardal Yetiştiriciliği, Turpgiller ailesinden olan bir bitki türünün toprak üzerinde işlenerek üretilmesidir. Asya ve Avrupa'da yaygın olarak yetişen ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hardal Tozu
Hardal Otu
Hardal İçindekiler
Hardal Çiçeği
Hardal Maskesi
Hardal Ülkemizde Yetiştiriliyor Mu?
Sos Üretiminde Hardal Kullanımı
Hardal Üretimi Yapmak İstiyorum
Hbs İçin Siyah Hardal Tohumu Kullanımı
Saracoglu Hocanin Hardal Tohumu Faydasi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Hardal Ülkemizde Yetiştiriliyor Mu?
Sos Üretiminde Hardal Kullanımı
Hardal Üretimi Yapmak İstiyorum
Hbs İçin Siyah Hardal Tohumu Kullanımı
Saracoglu Hocanin Hardal Tohumu Faydasi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021